Fietssleutel gevonden!

New Wine | Anco | 0 comments

Vorige week was ik bij New Wine voor het eerst van mijn leven. Nog niet eerder heb ik zo’n grote conferentie bezocht. Naast alle mooie seminars was ik het meest onder de indruk hoe het is om met zoveel christenen samen te zijn, al is het maar voor een week. De sfeer, de rust, de gemakkelijkheid van het samenzijn. God in ons midden.

Lees meer »

Eenzaam Osdorp

| 0 comments

Het Parool schreef op zaterdag 24 juni dat 13 procent van de Amsterdammers zich ernstig eenzaam voelt. In Osdorp ligt dat percentage veel hoger!

Lees meer »

Afrika

| 0 comments

Tommy Wieringa schreef in 2012 ‘Dit Zijn de Namen’, een actueel boek over misleiding, illusie en religie.
 

Lees meer »

Het kleine meisje hoop

| 0 comments

Op zondag 27 juni las ik het gedicht ‘Het kleine meisje hoop’ van Charles Péguy en vertaald door Fans van Bladel, voor. Ik deed dat tijdens de dienst waarin Greetje Kruidhof preekte over de naam van God.
 
De hoop is zó mooi en richtinggevend! Ik deelde hoe mijn korte gebed naar God luidde rondom de periode dat ik tot geloof kwam; ik stamelde zijn naam en smeekte de HEER om hulp. In de hoop dat Hij mij zou redden. Het feit dat ik dit deel, zegt natuurlijk genoeg; Hij heeft mij gered. Zijn naam zal ik blijven uitroepen, noemen, fluisteren en zingen. Mooie naam! Mooi gedicht, misschien wil je het nog eens lezen.
 
Philippine.

Lees meer »